lionskyvalk

Saunan kattokuidut "Lite Lion sky 2"

Nadenex uudistuu, sillä välin, soita tarvittaessa 044-2608345.  ->

nadenex.fi/

 
 • Vihdoin mahdollista, tähtitaivas saunan kattoon!  96 valovoimaista tähteä, äänetön LED-projektori, kaikki asennustarvikkeet ja täydelliset asennusohjeet. Hinnat alk. 354 € . Uuden sukupolven led-projektori, useita eri vaihtoehtoja.  
 • Hiljaa hyvä tulee. Olemme jo kohta 15 vuotta halunneet ensimmäisenä ratkaista ylivoimaisen hankalan yhtälön: tähtimäärältään runsaslukuisen, saunan katon lämpötilan sietävän ja kohtuuhintaisen tähtitaivaan. Pakettiin on kehitetty myös valovoimainen ja äänetön led-projektori, saatavana useana eri versiona.
 • Päivänvalossa lähes huomaamaton
 • Ei möykkymäisiä linssejä, ei muovisia, sulavia tötteröitä. Tähdet ovat halkaisijaltaan vain 4 mm ja asennetaan paneelin pinnan kanssa tasan. Tähtien materiaali on lämmönkestävää lasia. Mitään kiinnitysrenkaita tai ulokkeita ei kattoon laiteta. Kiinnitys tapahtuu katon paneloinnin yhteydessä paneelin yläpintaan. Jokaisella kuidulla on oma kiinnike, johon myös linssi kiinnitetään ja kaikki jää piiloon lukuunottamatta 4 mm:n pikkuruista lasitäplää. Niin kauan kuin valoa ei ole, lasipinta saa sävynsä puupaneeleista ja on todella huomaamaton.  Kytke virta ja vau! paneelit heräävät eloon.
 • Led-projektori
 • Valonlähteeksi tarjoamme valkoista valoa eri sävyillä tai yhdistelmillä, mutta myös moniväristä (rgb) valoa tuottavaa projektoria tai valkoisen valon ja RGB:n yhdistelmää. Eri vaihtoehtoja on useita:
 • 1.  Staattinen valkoinen valo, 3 eri vaihtoehtoa: lämmin valkoinen (3000K), neutraalivalkoinen (4000K)  tai siten, että 1/3 tähdistä on lämpimän valkoisia, 1/3 neutraalivalkoisia ja 1/3 viileän valkoisia. Ei tuiketta, projektoriin voidaan liittää ulkopuolinen himmennin. Kokonaisteho 10 W.
 • 2.  Dynaaminen valo RGB : värinvaihto, voidaan pysäyttää ja vaihtaa ohjelmaa kauko-ohjaimella. Kokonaisteho 2 W.
 • 3.  Dynaaminen valo valkoinen : tuike, voidaan pysäyttää ja vaihtaa ohjelmaa kauko-ohjaimella. Vaihtoehdot : lämmin valkoinen (3000K), neutraalivalkoinen (4000K) tai siten, että 1/3 tähdistä on lämpimän valkoisia, 1/3 neutraalivalkoisia ja 1/3 viileän valkoisia. Kokonaisteho 10 W.
 • 4.  Premium 1. Valkoisen sävyt valittavissa, kuten yllä (valitse valikosta). Lisäksi pohjavalon säätö. Vaikuttaa tuike-efektin voimakkuuteen: mitä suurempi pohjavalo, sitä vähemmän tuike-efekti nousee pohjavalon yli. Ominaisuudella saadaan valoefektit entistäkin rauhallisemmaksi. Kokonaisteho 10 W.
 • 5. Premium 2. Valkoisen sävyt valittavissa, kuten yllä (valitse valikosta). Valkoisen lisäksi valoaukkoon saadaan sekoitettua RGB-valo
 • - Elektroninen tuike-efekti kauko-ohjaimella. Erilaisia ohjelmia valon käyttäytymiseen. Ohjaus voidaan tehdä valinnaisesti joko valkoiseen valoon tai RGB-väreihin erikseen
 • - Pohjavalon säätö vaikuttaa tuike-efektin voimakkuuteen: mitä suurempi pohjavalo, sitä vähemmän tuike-efekti nousee pohjavalon yli. Ominaisuudella saadaan valoefektit entistäkin rauhallisemmaksi.
 • - RGB-valolle toimitetaan oma kauko-ohjain. Kauko-ohjaimilla säädettävillä toiminnoilla on muisti: virran katkaisun ja taas uudelleen kytkemisen välillä kaikki asetukset säilyvät. Valoja on helppoa hallita vain esim. seinäkytkimestä päälle ja pois. Kokonaisteho 12 W.
 • Mikä miellyttää eniten ?
 • Turvallinen kokoonpano
 • Katon sisään asennetaan vain valokuidut ja linssin kiinnikkeet. Yhtään sähköistä komponenttia ei saunan yläpuolelle tule. Projektori voidaan sijoittaa seinän toiselle puolelle, esim. pesuhuoneen katon alaslaskuun. Pienikokoinen projektori ei tarvitse erillistä asennuspaikkaa, pelkkä koolauksen tuottama tila riittää (yleensä 45-50 mm). Huoltoluukku on välttämätön kaikille teknisille laitteille. Rakennuksen höyrysulkuja ei rikota, kuidut kulkevat tuuletusvälissä. Minimi tilantarve on 22 mm. Linssin rakenne on täysin tiivis, kosteus ei pääse paneelin yläpinnalle, (joka tosin on tuulettuva tila, jos sauna on oikein paneloitu). Linssiin liittyvät osat ovat silikonia, lämmönkestävää lasia ja messinkiä.
 • Pitkäikäinen, helppo huoltaa tarvittaessa
 • Projektori on moduulirakenteinen, lisäksi tulee erillinen virtalähde. Tarvittaessa uusi moduuli asennetaan paikoilleen helposti ja nopeasti.
 • Valokuidut
 • Perinteisen 0.75 mm:n kuidun sijaan käytetään 1.0 mm:n kuitua, joka on 1.8 x valovoimaisempi kuin ohuempi kuitu. Jo sadalla kuidulla saavutetaan valaistustaso, joka ei edellytä muuta valaistusta, lukuunottamatta mahdollista siivousvaloa. Kuituniput ovat nerokkaasti suunniteltuja, jokaisessa nipussa on 15 kuitua, joiden pituudet on valittavissa. Peruspaketissa on 6 nippua, joilla saadaan yhteensä 96 tähteä. Hankkimalla projektoriin lisämodulin ja toiset 96 kuitua, saadaan yhteensä 192 tähteä, joka riittää jo hieman isompaankin saunaan. Tarvittaessa nippuja voi tilata myös erikoispituuksia.

 • Kiuasvalo
 • Tähtitaivas ei sisällä erikseen kiuasvaloa. Jos sellainen jostain syystä halutaan, led-projektorin virtalähteeseen voi kytkeä led-kiuasvalon tai useitakin, joita on tarjolla eri sävyjä ja värejä, lisäksi vielä väriä vaihtava ns. sateenkaariled. Kiuasled toimii itsenäisesti ja syttyy samaan aikaan kuin tähtitaivas, mutta ei ole mitenkään synkronoitu esim. tähtitaivaan värinvaihtoon tms. Erillisellä kytkimellä saadaan kiuasvalot tarvittaessa erikseen päälle tai pois.
 • Tarvikepaketti
 • Saunan tähtitaivaspaketissa tulee varsinaisten tarveaineiden lisäksi kaikki tarvittavat asennusmateriaalit, tarvittavat poranterät puulle, linssikiinnikkeen asennukseen tarvittava kierretappi ja kylkiäisenä vielä pieni ruuvitaltta. Ainoat vaadittavat työkalut ovat sakset tai terävät sivuleikkurit ja akkuporakone, jota ilman asennus on varmastikin liian työläs. Paketin mukana tulee täydelliset asennusohjeet, joita kannattaa noudattaa.
 • Asennus
 • Soveltuu saunan kattoon, jossa suositeltava paneelin paksuus on 15-25 mm. Myös 14 mm:n paneelille asennus on mahdollista, mutta työ vaatii tavallista enemmän tarkkuutta. Tähtitaivas saunan kattoon voidaan asentaa myös omatoimisesti, lukuunottamatta joitakin virtalähdemalleja, kaiken muun voi laillisesti asentaa kuka tahansa. Työvaiheet on kuvattu ohjeissa tarkasti. Tietysti kokemus erilaisesta "askartelusta" on eduksi, paketti sisältää paljon pieniä osia. Työ tehdään paneloinnin yhteydessä, kiinnikkeet voi laittaa esisahattuihin paneeleihin jo valmiiksi, mutta itse kuitu kiinnitetään juuri ennen paneelin kattoon naulaamista. Kuiduissa on aina syytä olla pieni asennusvara. Kuitunippuja joutuu vetämään myös poikittain katon rimoitukseen nähden, rima on parasta katkaista tai porata reikä niihin kohtiin, katkaisukohdat tai reiät on syytä tehdä siten, ettei siihen osu paneelin naulausta. Kuituja ei pidä vetää yksitellen rimoituksen alle. Asennus vaatii kahden henkilön läsnäoloa, ellei tähtiä asenneta vain hyvin lyhyelle alueelle paneeliin. 
 • Miksi saunan kattoon tarvitaan Lite Lion Sky?
 • Vuosien varrella on kuultu joidenkin uskaliaiden asentaneen tavallisen tähtitaivaskuitupaketin saunan kattoon. Poikkeuksellisen alhaisella lämmöllä käytettävässä saunassa sillä on jonkinlaiset mahdollisuudet selviytyä jopa vuosia. Kukaan ei silti voi tietää, millä hetkellä lämmöt ylittyvät ja kuitujen päät alkavat ruskistua ja valon kulku loppuu. Jos kauppiaasi myy perussetin saunakäyttöön, riski tuotteen lyhyestä eliniästä on todellinen. Pahimmassa tapauksessa ensimmäinen saunominen tuhoaa tavallisen tähtitaivaskuidun päät. Samoin käy muovisilla "linsseillä" varustetuille paketeille. Kipakat löylyt vääntävät muovin piloille. Saunan katon ulkopinnalla, siis saunan ylimmässä kohdassa ei muovilla ole mitään mahdollisuuksia selviytyä.
 • "Lite Lion Sky"-saunan tähtitaivas on pitkään testattu tuote ja vuosien kehittelyn tulos. Myönnämme ohjeiden mukaan asennetun paketin kaikille osille 3 vuoden takuun.
 • Hyvä toimitustilanne, useimmat versiot jokseenkin heti varastosta.
 •  

  Saatat olla kiinnostunut myös tästä, vastaava tuote muihin tiloihin kuin saunaan:

  Kuitupaketit + Slim line- projektori, paras tähtitaivaspaketti ikinä !

   

  Lite Lion
  STT2

  Saunan tähtitaivas Lite Lion 2

   1-2 days
  • Tuotekuvaus

  Kori:

  Saunan kattoon soveltuva tähtitaivaspaketti. 96 tähteä, laajennusmahdollisuus lisämodulilla ja lisäkuitunipuilla.

  Paketti sisältää 96 kpl ø 4 mm lämmönkestävästä lasista valmistetut hiotut linssit, linssien messinkikiinnikkeet ja silikoniosat, valokuidut (ø 1 mm) ja suojasukat, led-projektorin, virtalähteen, asennustyökalut (poranterät puulle, kiinnikkeiden kierretapin, ruuvitaltan ja asennusohjeet. Asennukseen tarvitaan lisäksi sakset tai sivuleikkurit ja akkuporakone.

  Peruspaketin kuidut riittävät pienehkön saunan ( max. 1.7 x 1.7 m) kattoon, jos projektori on heti seinän toisella puolella esim. pesuhuoneen katon alaslaskussa. Isompaan saunaan tai projektorin ollessa kauempana tarvitaan pidemmät kuidut. Ks. yksinkertainen kaavio lisäkuvista. Kuvissa näkyy myös se, ettei jokaista kuitua voi vetää suorinta tietä, kun tuuletusvälin rimoitus on katossa. Kuituja ei voi litistää riman ala- tai yläpuolelle.

  Ohessa laskennallisesti riittävät kuitupituudet:

  1. sauna esim. 1.7 x 1.7 m, projektori heti seinän takana: Sauna Lite Lion 2, peruspaketti sisältää 12 kpl 1.0 metrin kuituja, 24 kpl 1.5 metrin kuituja, 24 kpl 2.0 metrin kuituja, 24 kpl 2.5 metrin kuituja sekä 12 kpl 3.0 metrin kuituja.

  2. sauna esim. 2.3 x 2.3 m, projektori heti seinän takana:  Lite Lion 2, +0/0.5 metrin lisäkuituoptio, sisältää 8 kpl 1.0 metrin kuituja, 16 kpl 1.5 metrin kuituja, 16 kpl 2.0 metrin kuituja, 24 kpl 2.5 metrin kuituja, 24 kpl 3.0 metrin kuituja ja 8 kpl 3.5 metrin kuituja

  3. sauna esim. 1.8 x 1.8 m, projektori n. 0.5 m seinän takana:  Lite Lion 2, + 0.5 metrin lisäkuituoptio, sisältää 12 kpl 1.5 metrin kuituja, 24 kpl 2.0 metrin kuituja, 24 kpl 2.5 metrin kuituja, 24 kpl 3.0 metrin kuituja sekä 12 kpl 3.5 metrin kuituja.

  4. sauna esim. 2.3 x 2.3 m, projektori n. 0.5 m seinän takana:  Lite Lion 2, + 0.5/1.0 metrin lisäkuituoptio, sisältää 8 kpl 1.5 metrin kuituja, 16 kpl 2.0 metrin kuituja, 16 kpl 2.5 metrin kuituja, 24 kpl 3.0 metrin kuituja, 24 kpl 3.5 metrin kuituja sekä 8 kpl 4.0 metrin kuituja.

  5. sauna esim. 2.0 x 2.0 m, projektori n. 1.0 m seinän takana: Lite Lion 2, + 1 metrin lisäkuituoptio, sisältää 12 kpl 2.0 metrin kuituja, 24 kpl 2.5 metrin kuituja, 24 kpl 3.0 metrin kuituja, 24 kpl 3.5 metrin kuituja sekä 12 kpl 4.0 metrin kuituja.

  6. esim. sauna 1.5 x 3 m, jossa projektori heti päätyseinän takana. Lite Lion 2, + Lisäkuitupituudet "Suorakaide",  sisältää 8 kpl 1.0 metrin kuituja, 16 kpl 1.5 metrin kuituja, 16 kpl 2.0 metrin kuituja, 16 kpl 2.5 metrin kuituja, 16 kpl 3.0 metrin kuituja, 16 kpl 3.5 metrin kuituja sekä 8 kpl 4.0 metrin kuituja.

   

  Kuitupaketti Lite Lion 2 peruspaketti on staattisen valkoisen valon led-projektorilla. Valinnaisena on värisävyt : lämmin valkoinen 3000 K, neutraalivalkoinen 4000 K  tai sekoitus 1/3 kutakin sävyä, lämmin/neutraali/viileä. Optioina on eri efekteillä varustettuja versioita.  Premium- malleissa pohjavalosäätö kauko-ohjaimesta sekä Premium 2-mallissa myös lisäksi RGB-värit valkoisen lisäksi.

  Virtalähteiden kuvat löytyvät lisäkuvista, valitse sopiva.

  Virtalähde1, paneelin päälle soveltuva (ei saunan katolle), muovikuorinen, verkkopuolen asennuksen tekee sähköasentaja, tarvitaan liitäntäjohto jakorasialle. Pienjännitejohdin liittimineen on mukana.

  Virtalähde 2, muovikuorinen, kuivaan huonetilaan asennettava, oma virtajohto, pistotulppaa ei saa leikata pois, kytketään pistorasiaan.

  Virtalähde 3, alumiinikuorinen, sopii lähes mihin tahansa (ei saunan kattoon), IP67, sähkömies asentaa, syöttö suoraan jakorasialta.

  Led-projektoria toimitetaan useana versiona:

  Staattinen valkoinen valo, 3 eri vaihtoehtoa: lämmin valkoinen (3000K), neutraalivalkoinen (4000K) tai 1/3 tähdistä on lämpimän valkoisia, 1/3 neutraalivalkoisia ja 1/3 viileän valkoisia. Kokonaisteho 10 W.

  Dynaaminen valo RGB : värinvaihto, voidaan pysäyttää ja vaihtaa ohjelmaa kauko-ohjaimella. Kokonaisteho 2 W.

  Dynaaminen valo valkoinen : tuike, voidaan pysäyttää ja vaihtaa ohjelmaa kauko-ohjaimella. Vaihtoehdot : lämmin valkoinen (3000K), neutraalivalkoinen (4000K) tai 1/3 tähdistä on lämpimän valkoisia, 1/3 neutraalivalkoisia ja 1/3 viileän valkoisia. Kauko-ohjaimella. Kokonaisteho 10 W.

  Premium 1. Valkoisen sävyt valittavissa, kuten yllä (valitse valikosta). Lisäksi pohjavalon säätö. Vaikuttaa tuike-efektin voimakkuuteen: mitä suurempi pohjavalo, sitä vähemmän tuike-efekti nousee pohjavalon yli. Ominaisuudella saadaan valoefektit entistäkin rauhallisemmaksi. Kokonaisteho 10 W.

  Premium 2. Valkoisen sävyt valittavissa, kuten yllä (valitse valikosta). Valkoisen lisäksi valoaukkoon saadaan sekoitettua RGB-valo. Elektroninen tuike-efekti kauko-ohjaimella. Erilaisia ohjelmia valon käyttäytymiseen. Ohjaus vaikuttaa valinnaisesti joko valkoiseen valoon tai RGB-väreihin erikseen (RGB:lle oma kauko-ohjain) 


 • Saunan tähtitaivas ilman tuiketoimintoja:

  Kuitupituus
  Color
  Power unit

 • Saunan tähtitaivas tuiketoiminnolla:

  Kuitupituus
  Color
  Power unit

 • Saunan tähtitaivas Premium2 (valk. + RGB):

  Kuitupituus
  Color
  Power unit

   

 • STTL2

  Lisämoduli + kuidut Lite Lion 2:lle

   heti varastosta
  • Tuotekuvaus

  Saunan tähtitaivaspaketin Lion 2:lle 96 tähden lisämoduuli ja kuidut.

  Paketti sisältää 96 kpl ø 4 mm lämmönkestävästä lasista valmistetut hiotut linssit, linssien messinkikiinnikkeet ja silikoniosat, valokuidut (ø 1 mm) ja suojasukat, led-projektorin lisämoduulin. Asennukseen tarvitaan edelleen samat työvälineet kuin Lion 2 paketissa on mukana sekä sakset tai sivuleikkurit ja akkuporakone

  Peruspaketin ja lisämoduulin kuidut riittävät tiheämpään tähditykseen tai isompaan kattoon. Projektorin ollessa kauempana tarvitaan pidemmät kuidut. Ks. yksinkertainen kaavio lisäkuvista. Kuvissa näkyy myös se, ettei jokaista kuitua voi vetää suorinta tietä, kun tuuletusvälin rimoitus on katossa. Kuituja ei voi litistää riman ala- tai yläpuolelle.

  Lite Lion 2, lisämoduuli sisältää 12 kpl 1.0 metrin kuituja, 24 kpl 1.5 metrin kuituja, 24 kpl 2.0 metrin kuituja, 24 kpl 2.5 metrin kuituja sekä 12 kpl 3.0 metrin kuituja.

  Lite Lion 2, lisämoduuli + 0.5 metrin lisäkuituoptio, sisältää 12 kpl 1.5 metrin kuituja, 24 kpl 2.0 metrin kuituja, 24 kpl 2.5 metrin kuituja, 24 kpl 3.0 metrin kuituja sekä 12 kpl 3.5 metrin kuituja.

  Lite Lion 2, lisämoduuli + 1 metrin lisäkuituoptio, sisältää 12 kpl 2.0 metrin kuituja, 24 kpl 2.5 metrin kuituja, 24 kpl 3.0 metrin kuituja, 24 kpl 3.5 metrin kuituja sekä 12 kpl 4.0 metrin kuituja.

  Lite Lion 2, Lisämoduuli + Lisäkuitupituudet "Suorakaide" (esim. saunaan 1.5 x 3 m, jossa projektori päätyseinän takana), sisältää 8 kpl 1.0 metrin kuituja, 16 kpl 1.5 metrin kuituja, 16 kpl 2.0 metrin kuituja, 16 kpl 2.5 metrin kuituja, 16 kpl 3.0 metrin kuituja, 16 kpl 3.5 metrin kuituja sekä 8 kpl 4.0 metrin kuituja.

  Lisämoduulin tekninen osa on vastaava kuin projektorilla ja ne on yhdistettävä mukana tulevilla tai ohjeiden mukaisella kaapeloinnilla. Vaihtoehdot:

  Staattinen valkoinen valo, 3 eri vaihtoehtoa: lämmin valkoinen (3000K), neutraalivalkoinen (4000K) tai 1/3 tähdistä on lämpimän valkoisia, 1/3 neutraalivalkoisia ja 1/3 viileän valkoisia. Kokonaisteho 8 W.

  Dynaaminen valo RGB : värinvaihto, voidaan pysäyttää ja vaihtaa ohjelmaa kauko-ohjaimella. Kokonaisteho 2 W.

  Dynaaminen valo valkoinen : tuike, voidaan pysäyttää ja vaihtaa ohjelmaa kauko-ohjaimella. Vaihtoehdot : lämmin valkoinen (3000K), neutraalivalkoinen (4000K) tai 1/3 tähdistä on lämpimän valkoisia, 1/3 neutraalivalkoisia ja 1/3 viileän valkoisia. Kauko-ohjaimella. Kokonaisteho 8 W.

  Premium 1. Valkoisen sävyt valittavissa, kuten yllä (valitse valikosta). Lisäksi pohjavalon säätö. Vaikuttaa tuike-efektin voimakkuuteen: mitä suurempi pohjavalo, sitä vähemmän tuike-efekti nousee pohjavalon yli. Ominaisuudella saadaan valoefektit entistäkin rauhallisemmaksi. Kokonaisteho 8 W.

  Premium 2. Valkoisen sävyt valittavissa, kuten yllä (valitse valikosta). Valkoisen lisäksi valoaukkoon saadaan sekoitettua RGB-valo. Elektroninen tuike-efekti kauko-ohjaimella. Erilaisia ohjelmia valon käyttäytymiseen. Ohjaus vaikuttaa valinnaisesti joko valkoiseen valoon tai RGB-väreihin erikseen  Kokonaisteho 10 W.